Izdelava rojstnega horoskopa na podlagi točnega časa in kraja rojstva. Potenciali in možnosti, razvidni iz rojstnega horoskopa. Namen in poslanstvo v tem življenju. Možnosti uresničitve želja na področjih kot so partnerstvo, služba, kariera, denar, zdravje, družina, otroci, vsakdanje življenje, spolnost, prijatelji, neprijatelji, potovanja, izobraževanje, fizični izgled, raziskovanje podzavesti.
 
     
   
Primerjava planetov med dvema ali več horoskopi: med fantom in dekletom, ženo in možem, otroki in starši, med prijatelji, kolegi ter osebnimi in poslovnimi partnerji. Kaj jih povezuje? Kje imajo stične točke? Zakaj delujejo tako enotno? Kje se razhajajo? Na katere stvari v življenju gledajo različno?

Kako se vidi ženska v moškem horoskopu in sicer najprej kot njegovo dekle in pozneje kot žena oziroma partnerka – ter seveda obratno pri moških. Kako se bo počutila ženska oziroma, kakšno bo njeno življenje, ko bo vstopila v življenje moškega kot njegovo dekle in kako bo, ko bo poročena žena, torej njegova partnerka. Zakaj je nekaterim lepše v predzakonskem življenju, pozneje pa se vse to v zakonu izgubi? Ali pa: zakaj predzakonska zveza ne obeta veliko - ko pa se poročita, preraste njun odnos v nekaj najlepšega? Kako bo potekal nadalje njun odnos? Kje imata podobne poglede na življenje? Kje se razlikujeta? Kje morata pristati na kompromise? Kajti če ne bosta znala uskladiti svojih želja in pogledov, se bo to lahko poznalo pri zdravju enega partnerja ali celo pri obeh.
 
     
   
Uporabljamo jo takrat, ko želimo, da bi določeni dogodki potekali čim lepše in brez večjih problemov oziroma ko bi radi čim bolje uresničevali svoje želje in preddispozicije za določen uspeh.

Za to moramo izbrati pravi trenutek – datum, uro, mesec... Primeren trenutek lahko izbiramo na primer za poroko, otvoritev lokala ali trgovine, nakup stanovanja, hiše, avta, nepremičnin, modnih oblačil. Lahko si izberemo čas za opravljanje izpitov, podpisovanje pogodb in dokumentov ipd. Na ta način se lahko izognemo neugodnim situacijam in posledicam, ki jih lahko prinesejo določene situacije.
     
Nudi odgovore na konkretna vprašanja, ki so bila postavljena ob določeni uri, dnevu, mesecu in na določenem kraju. Pri horarni astrologiji ne potrebujemo osebnih rojstnih podatkov kot so datum in kraj rojstva. Iz odgovora zvemo, kako bo določena zadeva potekala in kakšen bo njen konec – pozitiven ali negativen za določeno osebo. Sem spadajo vprašanja kot naprimer: Kje sem izgubil določeno stvar? Ali se bom danes sestal(a) z ljubljeno osebo? Ali se bova razšla? Ali bom danes kupil to in to? ipd.